Lagkage med lime og lakrids. |
Det var en lækker kombi - og den er også god dagen efter :-)
2 bunde
Brug
4 æg
130 g sukker
110 g hvedemel
50 g finthakkede mandler
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
75 g smeltet smør
1 tsk. lakridspulver
Sådan gør du
Pisk æg og sukker cremet. Bland de tørre ingredienser sammen og sigt det i æggesnapsen.
Vend derefter smeltet og afkølet smør samt hakkede mandler i.
Bag bunden i en springform i en 190 grader varm ovn.
Køl bunden af og skær to flotte og lige bunde.
Limemousse
Brug
4 dl. piskefløde
2 dl. creme fraiche 18%
2 dl. yoghurt naturel
130 g sukker
Saft fra 3-4 lime, ca. 1 dl.
6 blade husblas
Sådan gør du
Sæt husblas i blød i koldt vand. Pres limesaft og kog det sammen med sukker.
Kram vandet fra husblassen og smelt det i limesaften. Smag derefter til med lime/sukker og køl det af.
Pisk fløden stiv. Pisk derefter creme fraiche og yoghurt sammen.
Når limesaften er afkølet, røres saften sammen med yoghurtblandingen og vendes derefter i fløden til sidst.
Stil moussen på køl til den skal bruges.
Jeg kommer moussen i en pose, så kan jeg klippe et hjørne af som en sprøjtepose, når jeg skal samle kagen.
Saml kagen og lad den gerne sætte sig, før du ruller 250 g marcipan ud til et fint 'mavebælte. Pynt kagen med et tyndt lag flødeskum og bær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar